KRISTIANSAND: Ulykken skjedde like før klokken 15.30 i vestre tunnelåpning i Hanneviktunnelen. Førerne av tre av bilene ble brakt med ambulanse til legevakta ved Sørlandet sykehus i Kristiansand for sjekk.

— Personene var oppegående. De gikk og pratet etter ulykken, men klaget på smerter i nakken, opplyser operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Det skal ikke være store materielle skader på bilene.

— Bilføreren som stod først kjørte fra stedet for egen maskin, sier Arnesen.

Ulykken skjedde midt i rushtrafikken. Det oppstod derfor lange køer på stedet. Ifølge bilister fvn.no har vært i kontakt med, startet køen en stund helt borte ved bomstasjonen på Bjørndalssletta.

— Vi fikk fjernet kjøretøyene rimelig raskt. Men på grunn av oljesøl våget vi ikke å åpne veien før veivesenet hadde spylt, sier Arnesen.

Mannskapet fra Statens vegvesen ble selv stående fast i køen, og kom ikke til stedet før klokken 16.45. Da hadde polititjenestemennene fått flere reaksjoner fra utålmodige bilister.

— Vi måtte fjerne oljen slik at vi ikke fikk ulykker med tohjulinger, unnskylder Arnesen seg.

En periode kunne bilistene kjøre forbi ulykkesstedet i det ene feltet. Veien ble åpnet for normal trafikk kort tid etter at oljen var spylt bort.