KRISTIANSAND: — Vi regner med å ta inn circa en time i natt, og ytterligere en time natt til søndag. Dermed håper vi å være i rute igjen til seilingen søndag morgen klokken 08.15, sier linjedirektør i Color Line, Odd Grønberg til fvn.no.

Torsdag kveld var forsinkelsene på nærmere fem timer. Avgangen fra Kristiansand klokken 19.15 ble da utsatt til midnatt. Samme avgang fredag kveld er utsatt fra 19.15 til 22.40. Den er ventet å ankomme Hirtshals klokken 03.00 natt til lørdag.

Lørdag vil avgangene være rundt tre timer forsinket. Ferjen som skulle gått 08.15 lørdag morgen er utsatt til 11.00. — Det ser ganske bra ut nå, og etter alt å dømme er vi i rute igjen søndag morgen, opplyser Grønberg lørdag formiddag.

Uværet som har skapt problemer for ferjetrafikken, er ifølge linjedirektøren i ferd med å gi seg.

— Det skal komme en del vind, men det er for det meste vest for Lindesnes har vi fått opplyst. Hvis det holder stikk, blir det ikke så galt, sier han.

På grunn av mange reisende er det heller ikke aktuelt å avlyse noen av avgangene for å komme ajour.

— Det ville skapt enda større problemer. I tillegg til været, er det en utfordring at vi har fulle båter hele dagen. Dermed klarer vi heller ikke å spare noe tid hva angår lastingen, sier Grønberg.

Hvis vinden i Skagerrak gir seg noe fredag, regner Grønberg med at Christian IV vil være i rute fra lørdag morgen.