KRISTIANSAND: ­ Nei, var svaret fra alle de fire tiltalte på dommerens spørsmål om de erklærte seg skyldig etter tiltalen.

Bare en av dem – en 35-åring fra Songdalen — erkjente at han hadde brukt amfetamin og kjørte uten gyldig førerkort 1. mars 2005. Det gjaldt forhold som ikke involverte de øvrige Bandidos-tiltalte.

Oppgjør

De fire er tiltalt for på ulike måter å ha bidratt til et tilfelle av utpressing og vold knyttet til en Søgne-mann 1. mars 2005. Han skal ha stjålet blant annet omkring 5000 kroner fra en venninne til et sentralt Bandidos-medlem, og dette skulle det gjøres opp for.

Ifølge Søgne-mannens forklaring til politiet ble det etablert et gjeldsforhold på 100.000 kroner i kjølvannet av dette. Det skal ha skjedd under trusler og vold i en leilighet i boligen til 35-åringen fra Songdalen. Søgne-mannen skal etter tiltalen har blitt slått i hodet flere ganger med nevene og en Maglight-lykt. Blant annet knakk han en tann som følge av volden. Ifølge tiltalen skulle en finger knekkes for hver 10.000 kroner Søgne-mannen ikke kunne betale i løpet av tre uker.

Søgne-mannen har også forklart om trusler om å skyte ham i beina hvis han ikke gjorde opp for seg. En del av trusselbildet var at volden skulle fortsette i Bandidos-lokalene i Kiledalen på Mosby, hvis han ikke inngikk avtalen om nedbetaling.

Omfattende

En av de tiltalte – en 24-åring opprinnelig fra Danmark – er også tiltalt for å ha slått en mann flere ganger i hodet med knyttet hånd utenfor Bakgården bar i Tollbodgata i februar 2005. Grunnen til at det har tatt så lang tid før disse sakene har kommet for retten, er, ifølge aktor Per Moseid, den omfattende etterforskningen politiet har hatt mot Bandidos-miljøet i Kristiansand og en av de tiltaltes soning av andre straffbare forhold.

De fire tiltalte skal forklare seg om sin tilknytning til saken i dag.