ARENDAL: Politiet ville derimot ikke slippe ham, og påkjærte avgjørelsen.

Politiet framstilte Hamre for forlenget varetekt i tingretten i Arendal fredag. Travkusken ble fredag før påske siktet og fengslet for utpressing og forsøk på utpressing av Kristiansand-investor og hesteeier Trond Willy Wilhelmsen (51) for 2,5 millioner kroner.

Blir sittende

Fredag mente Aust-Agder tingrett at det ikke lenger var påkrevd med forlenget varetekt og ville løslate 47-åringen.

Politiet var uenig med rettens konklusjon og påkjærte kjennelsen på stedet. Dermed blir Hamre sittende fengslet på såkalt oppsettende virkning til over pinsen før spørsmålet skal behandles på nytt, i lagmannsretten.

– Aust-Agder tingrett kom til at fortsatt fengsling ville være et uforholdsmessig inngrep i saken når det heller ikke var nødvendig av hensyn til etterforskningen, sier Hamres forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

Lettet Hamre

Hamre har slitt med magesår og har ligget på sykehus deler av tiden han har vært i varetekt. Han har hele tiden nektet for å ha noe med utpressingen av Wilhelmsen å gjøre. Han håper politiet vil frafalle siktelsen.

– Vår klient er lettet over tingrettens avgjørelse, og han håper å se en avslutning på siktelsen mot seg. Han har et godt håp om at påtalemyndigheten vil innse at han ikke har gjort noe galt, og at det derfor aldri vil bli noen rettssak, sier Elden.

Travkusken har helt siden han ble pågrepet, samtidig med en kjent torpedo fra Sandefjord, hevdet at han er blitt utsatt for et komplott. Han og Wilhelmsen omgikk hverandre i hestemiljøet. Hamre som kusk og som ekspert på hester og trening, Wilhelmsen som interessert investor. Da Hamre ble løslatt fra fengsel i fjor sommer, hjalp eiendomsutvikleren Hamre med å komme på fote igjen ved å låne ham ca. 1 million kroner. Dette lånet betalte ikke Hamre til avtalt tid og det skal ha vært grunnen for utpressingsforsøket.