KRISTIANSAND: Det var 10. mai i år den angivelige råkjøringen fant sted.

Den siktede mannen godtok først at politiet beslagla førerkortet hans, men ombestemte seg senere. Dermed ble mannen innkalt til rettsmøte onsdag. Der nektet 36-åringen å ha kjørt så fort som han er siktet for. Han innrømmet imidlertid å ha brutt fartsgrensen, men hevdet at han ikke hadde kjørt fortere enn cirka 80 kilometer i timen.

Dette til tross for at hastigheten ble målt med et måleapparat.

Mannen ønsker førerkortet tilbake fordi han trenger det i jobbsammenheng. Retten mente imidlertid dette ikke var forsvarlig, og setter hensynet til trafikksikkerhet og likevebehandling høyest.

"Hastighetsoverskridelser i det omfanget som siktede kan mistenkes for, representerer en fare ikke bare for siktede selv, men også øvrige trafikanter," heter det i kjennelsen fra Kristiansand tingrett. Det ble også vist til at det var regn og dermed glatt veibane 10. mai, og at dette derfor utgjorde en ytterligere fare.

Retten bestemte at politiet fortsatt kan holde 36-åringens førerkort beslaglagt, frem til saken mot ham endelig er avgjort (men ikke lengre enn seks måneder).