HOVDEN: – Det er ekstremt stille her i sentrum, nesten ikke folk ute. Ulykken preger hele samfunnet her oppe, utvilsomt, sier Åsne Bjåen.

I Hovden sentrum var det veldig stille onsdag. Flagget vaiet forsiktig på halv stang i den lille vinden som var. De få folkene som er ute og som Fædrelandsvennen snakker med, forteller om ulykken, leter etter ord for å beskrive den meningsløse tragedien.

— Vi som bor her oppe er alle involvert i turistnæringen direkte eller indirekte. Det er klart det går inn på oss. Det er bare så meningsløst, mener Bjåen.

Ekteparet Gunnhild og Knut Bjåen forteller at hyttebrannen er den verste ulykken som noen gang har vært på Hovden.

— Dette går inn på hele bygda og er bare vondt. Samtidig føler vi med de pårørende som får sine hjem på denne måten, sier Gunnhild Bjåen.

På turistkontoret er de ansatte preget av de siste dagers hendelser.

— Det henger igjen ennå, men gårsdagen var verre. Da ringte folk for å bestille hytter, samtidig som mange journalister ringte om ulykken. Det ble nesten surrealistisk, og vi gikk litt rundt oss selv i perioder, forteller Kirsten Leira.

Hovden skisenter hadde også merkbart mindre folk i bakken i går. Nestlederen på skisenteret, Ånund Nomeland, forteller at de danske ungdommene skulle hatt første dagen i bakken nettopp i går. Brannen er tema for de fleste samtalene.

— Jeg bor i en hytte selv, og jeg skal være så ærlig å innrømme at jeg sjekket ekstra godt før jeg la meg i går. Hvis brannen starter i det elektriske anlegget, er det ikke så mye man kan gjøre, annet enn å ha sikkerhetsutstyret i orden, mener Nomeland.