NEW YORK: I New Yorks Greenwich Village la to glade damer ut på søndagstur.

— Vi ventet til vinden ga seg. Vi ville gjerne ha litt mosjon. Dette er gøy. Du møter folk og alle er mye vennligere når det er snø, sier Fredda Seidenbaum.

— Det er virkelig hyggelig å kunne gå på ski i eget nabolag. I morgen skal jeg gå på ski i Central Park før snøen smelter, legger hun til.

Venninnen Barbara LittleHorse er hjertens enig.

— De har allerede begynt å måke gatene. Vi måtte komme oss raskt ut for å nyte snøen!

Advarsler New Yorks borgermester Michael Bloomberg advarte tidligere på dagen byens innbyggere mot snøstormen.

— Vær sikker, dette er en stor og svært farlig storm. Det kan bli en for rekordbøkene, sa Bloomberg.

Og borgermesteren fikk rett. Vindstyrken kom opp i 80 kilometer i timen og klokka 16 lokal tid ble byens historiske snørekord fra annen juledag 1947 slettet. Da dekket så mye som 68,33 centimeter snø plenen i Central Park i New York søndag. Rekorden fra 1947 var på 67,06 centimeter.

Store problemer Over 200.000 mennesker mistet strømmen da snø lavet ned over store områder langs den nordøstlige kysten søndag. Ifølge kraftleverandører rammet strømbruddene områder fra Virginia til Massachusetts.

Hundrevis av flyginger måtte avlyses fordi flyplassene La Guardia og John F. Kennedy i New York og Newark Liberty International på New Jersey måtte stenge på grunn av uværet.

Reagan-flyplassen i Washington DC var stengt i flere timer, men gjenopptok trafikken utpå dagen. Også flere mindre flyplasser ble rammet av uværet.

Ut på tur Snøværet medførte fortvilelse for noen og glede for andre.

— Snøen er vakker, sier Gary Aichholz, som driver skistedet Magic Mountain i Londonderry i delstaten Vermont.

Skinæringen i områder har slitt med uvanlig varmt vær og snømangel denne sesongen, men nå ser lykken ut til å snu.

— Jeg tror dette vil få folk tilbake i vinterstemning, sier Aichholz.

Det kan imidlertid bli en utfordring å komme seg til skiløypene. For selv om de fleste motorveiene fortsatt var åpne søndag, var det vanskelig å ta seg fram på det glatte føret.

— Kjøreforholdene er svært vanskelige, og vi har hatt mange mindre ulykker, sier Tom Ryan i politiet i delstaten Massachusetts.