KRISTIANSAND: – Jeg kommer til å kontakte advokat og vurderer å anmelde byggmester Kristian Flaa for hærverk på min eiendom, forteller Even Øgrey Brandsdal etter at byggmesteren nylig fjernet deler av takterrassen og rekkverket i leilighetsbygget i St. Olavsvei 21. Det er brutt ut full krangel mellom eiendomsmegler Even Øgrey Brandsdal og byggmester Kristian Flaa som strides om en takterrasse i St. Olavsvei 21 i Kristiansand. Byggmesteren er av en noe annen oppfatning enn eiendomsmegleren.

– Beboeren mener at terrassen var blitt noen kvadratmeter større enn det han hadde bestilt. Derfor har vi nå ført terrassen tilbake til den størrelsen som kunden opprinelig ønsket. Mer komplisert er ikke det, sier Kristian Flaa, og mener at saken med det også bør være ute av verden.

– Brandsdal sier at striden bunner i kravet om at han skulle betale flere tusen mer for terrassen enn det som opprinnelig var avtalt?

– Offentlig vil jeg bare uttale meg på rent generell basis om dette. Kunden ga uttrykk for at han ikke var fornøyd med det vi hadde gjort, og derfor har vi gått tilbake og rettet feilen. Det er nå etablert en terrasse med tilhørende rekkverk som samsvarer med det som kunden ønsker. Ut over det vil jeg ikke gå inn på detaljer som angår forholdet mellom kunde og meg. Det gjør jeg aldri. Det er ting vi må ordne opp oss i mellom, og hvert fall uten avisen som mellomledd, sier Flaa.

Brandsdal mener på sin side at det er tilleggsregningen som fikk ham til å reagere.

– Jeg sitter med et skriftlig pristilbud på 30.000 kroner for en takterrasse på 15 kvadratmeter samt 7,8 meter rekkverk. At byggmesterfirmaet lager terrassen tre kvadratmeter større og bruker vel to meter mer rekkverk, er meg uvedkommende, sier han. Og viser til at han har betalt de 30.000 kronene. Det er tilleggsregningen han har avvist.

Brandsdal mener også at det har vært mye annet å sette fingeren på i dette prosjektet.

– Ikke minst forsinkelser med overtakelse og tidspunkt for innflytting i leiligheten, sier Brandsdal. Han forteller at han for sin part har presentert byggmesteren for et dagbotkrav på 12.000 kroner med henvisning til forsinkelse med avtalt innflyttingsdato.

Byggmester Kristian Flaa som står for leilighetsprosjektet St. Olavsvei 21 med 28 leiligheter, sier på rent generelt grunnlag at det alltid vil være forhold som kundene ikke er fornøyd med i et helt nytt prosjekt, ting som må rettes på.

– Det er ikke noe spesielt, sier han.