KRISTIANSAND: — Vi fikk melding om at det var funnet en metallgjenstand i jorda under snøen. Vi var redde det var noen etterlatenskaper fra krigens dager, og tilkalte Forsvaret for å identifisere og eventuelt uskadeliggjøre gjenstanden, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

To spesialister fra Forsvaret kom til Hellemyr onsdag kveld. Etter kort tid ble det konstatert at gjenstanden ikke var noe mer mistenkelig enn en stålkule.

Det var bekymrede foreldre som ringte inn fordi kula ligger rett ved en lekeplass.

Arnt Larsen bor rett ved siden av, og tror det er han som har dumpet kula der for 20 år siden.

— Jeg fylte ut området med fyllmasse fra Tangen, for å kunne lage parkeringsplass. Jeg kjørte opp 70-80 tonn, og kula må ha fulgt med, forklarer han.

Larsen har visst om stålkula i minst 10 år, og har lenge lurt på hva den egentlig stammer fra. Han har gjort seg noen tanker.

— Jeg tror den må stamme fra et gammelt anker. Min teori er at det er en kule som sto på enden av toppen av ankeret, og at den har knekt av. I så fall må det ha vært et sabla stort anker, for den veier minst 120 kilo, anslår han.

En kranbil fra Falck prøvde onsdag kveld å dra kula opp, men fikk det ikke til. Dermed har Arnt Larsen selv fått ansvaret med å fjerne kula til våren når snøen er vekke.