MANDAL: — Jeg ble nok tatt ut på erfaring. Da jeg var med i Athen for to år siden snakket de om at jeg skulle være med til Torino. Det er en stor ære, innrømmer kokken fra pizzarestauranten Jonas B. Gundersen i Mandal. Skogvoll er langt fra noen førstereisgutt når det gjelder deltakelse i de olympiske leker. Allerede i 1998 under OL i Nagano gjorde han sin innsats for alpinlandslaget. Fire år senere var han med i Salt Lake City. I sommer-OL i Athen i 2004 var han med som koordinator på utøverhotellet for de norske syklistene, seilerne og strandvolleyball spillerne.- OL byr alltid på mye gratis øl. Norske journalister spanderer gladelig for å få sladrehistorier om utøvere. Men fram til nå har de ikke fått noen, smiler Skogvoll.Førstkommende lørdag reiser han til Italia og Torino for å hjelpe kombinertguttene til medaljer.- Jeg drar nedover på lørdag, og blir borte i tre uker. Det meste er planlagt på forhånd. Olympiatoppen har allerede sendt ned flere trailere med mat. Utøverne skal få i seg næringsrik norsk kost, forsikrer Trond Skogvoll.Han legger ikke skjul på at det mye arbeid for å spesialtilpasse kosten for utøverne. Skogvoll kommer til å bo i samme hus som kombinertløperne, og har ansvar for frokost og lunch.- Det stilles strenge krav til sikkerhet rundt måltidene. Vi er nødt til å kvalitetssikre alle måltider slik at utøverne får i seg den næringen de skal ha, sier han.For ti år siden gjorde Skogvoll for første gang en jobb for alpinlandslaget og kjendiskokken Arne Brimi, under alpin-VM i Sestriere.- At de fremdeles bruker meg tar jeg som et tegn på at jeg gjør en god jobb.Den norske troppen er på totalt 300 mann under OL i Torino, inkludert utøvere, trenere, Securitas-vakter, kokker og støtteapparat. Skogvoll forteller at brakkesyke kan oppstå under et mesterskap, hvor utøvere og støtteapparatet lever under samme tak, i strengt bevoktede områder.- Vi kommer tett innpå utøverne i løpet av lange mesterskap, og er derfor nødt til å finne på aktiviteter for å unngå brakkesyke, forteller kokken, før han legger til:- Aamodt og Kjus ble ganske overrasket da jeg slo dem i bordtennis og bowling. «Fanken kokken, du kan jo spille» sa de. De norske utøverne er flinke til å finne på ting for å trives, mener Skogvoll.Trond Skogvoll mener at det ikke alltid er like lett å reise bort tre uker som småbarnsfar, og daglig leder.- Ja det er litt verre denne gangen, men jeg skal nok få noen ord i telefonen med Tuva på tre, smiler OL-kokken.espen.sand@fvn.no