KRISTIANSAND: Etter et lukket møte i kommunalutvalget onsdag ettermiddag, er det klart at rammen økes fra 120 til 148,1 millioner kroner for utbyggingen. Dermed blir det unødvendig med nye runder og forsinkelser for å få ned utgiftene.

— Vi har gjort en totalvurdering og kommet til at dette var riktig å gjøre, sier varaordfører Mette Gundersen (Ap). Hun poengterer at kommunalutvalgets vedtak er enstemmig.

Dermed er prosjektet tilbake på skinner, og alt ligger an til byggestart i høst. Et latvisk firma leverte anbud i forhold til budsjett, men firmaet ble forkastet av kommunen. Dermed oppsto det tvil om videre fremdrift. Skulle man ha nytt anbud for å få ned prisen, omarbeide prosjektet eller ekstrabevilge?

Det latviske firmaet holder fremdeles på med å vurdere om de skal følge opp saken juridisk. Nå er det BRG-gruppen som politikerne har valgt til å bygge ishall og flerbrukshall. Det er som kjent et lokalt firma.

Folk på Grim ble rasende da det lå an til utsettelse. De har ventet på hallen i årevis, og varslet aksjoner hvis ikke politikerne sto ved sine løfter.

IDDA: Beboerne fra Grim varslet aksjoner hvis ikke politikerne ikke sto ved sine løfter. Etter en ekstrabevilgning er Idda-prosjektet tilbake på skinner. Har varaordfører Mette Gundersen (Ap) under en aksjon i april i fjor. Foto: Tore-André Baardsen