KRISTIANSAND: — Vi fikk inn melding klokken 13.25 fra en bonde på Froland, om at det var blitt observert en mann med motorsag og jernstang på gården hans, opplyser operasjonsleder Jørgensen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Bonden selv, var på elgjakt og hadde fått melding på mobilen om at han hadde fått uvedkomne gjester på gården, som hadde truet til seg traktoren hans med motorsag og jernstang.

— Vedkommende var bevæpnet med motorsag og jernstang og truet til seg traktoren på gården. Mannen virket også, ifølge vitner på stedet, ruset, sier Jørgensen til fvn.no.

Trakk opp egen bil Den stjålne traktoren brukte mannen til å trekke opp sin egen bil, som han like før hadde kjørt av veien. Etter å ha fått trukket opp bilen og fått start på den, stakk han avgårde, opplyser Jørgensen.

– Bilen ble senere funnet forlatt. En bakgrunnssjekk viste at den mistenkte hadde forhold bak seg som inkluderte våpentrusler, og politiet gikk derfor til væpnet aksjon, forklarer Jørgensen.

**Rykket ut

-** Vi sendte seks bevæpnede politimenn fra Grimstad og Arendal ut for å pågripe mannen, sier Jørgensen.

Mannen ble funnet i garasjen, like ved bopelen sin. Da politiet forsøkte å pågripe mannen, satte han seg til motverge og truet betjentene.

— Han var overhodet ikke interessert i å bli tatt med av politiet og truet betjentene med en samekniv og en ljå, og skrek at han skulle drepe dem, sier Jørgensen, som opplyser at det til slutt ble tatt i bruk pepperspray for å overmanne gjerningsmannen.

— Mannen ble arrestert like før klokken 18 og er nå kjørt til arresten, hvor det vil bli vurdert videre tiltak, opplyser Jørgensen.