KRISTIANSAND: Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 09.35. — Båten lå ved Bragdøya, men ble sluppet løs og drev rundt, sier alarmsentraloperatør Kjell Christian Knarvik ved brannvakta i Agder.

Det var en 18 fots plastbåt som tok fyr, og da brannen startet lå den fortøyd til brygga på Bragdøya. Den ble så sluppet løs og drev innover mot Vågsbygd. Ikke lenge etter at brannvesenet fikk meldingen, kom de til stedet med båt og fikk slukket brannen. Båten hadde da drevet litt innover mot Falconbridge.

Det skal en stund ha vært fare for at båter som lå ved siden av på brygga skulle ta fyr. Men dette ble altså unngått siden båten drev utover. En liten del av brygga ble imidlertid antent.

Det var tre jenter og to gutter som hadde overnattet på Bragdøya som brukte båten.

— De hadde tent bål, og så det ryke fra båten. De trodde at noen gnister hadde antent soveposene. De kastet disse på sjøen, og hang dem så på båten for å tørke dem. Men så var de visst ikke slukket likevel, og dermed tok båten fyr, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen i Agder polidistrikt.

Båten, som blir anslått å være verdt cirka 100.000 kroner, ble tauet inn til Auglandsbukta etter at brannen var slukket. Men det var lite igjen av båten da.