KRISTIANSAND: — Det er vondt å se henne lide. Det er nesten som en vil hjelpe henne å hoste, sier foreldrene Birthe og Øystein Aksnes.

I går satt familien sammen hjemme i Strandåsen på Søm for å se det sterke innslaget på fvntv, om datteren som kjemper for livet. Hun har cystisk fibrose og vil dø uten nye lunger. I tillegg har hun en bakterie som gjør at legene er i tvil om kroppen hennes vil tåle nye lunger. I januar får hun svar om hun får stille i kø for transplantasjon.

— Innslaget på tv belyser hvor positiv og sterk Klara er. Men hun har det nok langt verre enn hun uttrykker, sier foreldrene. Mamma Birthe mener det er viljen og det gode humøret som kjennetegner den syke datteren deres.

— Når sykdommen er som verst, er det ofte Klara som holder humøret i oss, sier moren tydelig rørt. Pappa Øystein mener datteren takler sykdommen helt fantastisk, og er imponert over hennes positivitet. Gjennom innslaget på tv var det viktig for foreldrene at Klara fikk fram betydningen av at flere bør bli organdonorer.

  • Vi har selvsagt et like stort håp som Klara har, om at vi får et positivt svar i januar som sier at legene gir henne klarsignal til donorkøen. Vi håper inderlig hun kommer på venteliste før det er for sent.