MANDAL: Klokken 0830 torsdag morgen prøvde lastebilen å kjøre opp bakken i Valleveien på Skjebstad i Mandal. Den kom halvveis opp i bakken før den veltet inn i hagen til Ruth Meland. Drøye tre kvarter senere prøvde familiefaren med to barn i baksetet seg på den samme utfordringen. Den kom noen meter lenger opp enn lastebilen før den måtte gi tapt, og ved hjelp av politimenn til stede fikk de ut barna i baksetet før bilen havnet i samme hage.

Ruth Meland som bor i huset hvor bilene havnet, forteller at det ikke er første gang noe slikt skjer.

— Det skjer stort sett hver vinter. I fjor skled en bil rett inn i hagegjerdet. Jeg synes det er ille at folk ikke skjønner at det er glatt og heller spaserer opp den siste delen av veien til barnehagen, sier Meland.

Hun forteller at hun var vitne til lastebilen som veltet ned mot huset hennes.

— Jeg skulle til å åpne skyvedøra ut til verandaen, da jeg så at lastebilen stod fast. Helt sakte veltet den og stanset like ved husveggen. Sjåføren klaget over smerter i nakken, sier Meland.

Politisjef Bjart Gabrielsen dro til Valleveien like etter at lastebilen hadde veltet.

— Sjåføren ble sendt til sykehuset for undersøkelse. Han ble dimitert kort tid etterpå, sier Gabrielsen.

Han legger til at sjåføren av lastebilen vil bli bøtelagt på grunn av dårlig sikring på glatt føre. Hendelsen med personbilen som kjørte ut blir betraktet som et uhell.