LINDESNES: Mannen som ble skadet er fra distriktet rundt Lindesnes, opplyser politiet.

— Vi har hatt et arbeidsuhell i ettermiddag. Det er av en sånn karakter at vi måtte tilkalle ambulanse, bekrefter prosjektsjef ved GE Healthcare, Joachim Schmidt, til fvn.no

Ulykken skjedde da mannen arbeidet med et trykkfilter inne i produksjonslokalene. En åpen flamme slo ut fra filteret og traff mannen i ansikt og bryst.

— Mannen er brannskadet over store deler av kroppen, men skadene er nå stabilisert, sier Christian Tiller, plastisk kirurg ved Stavanger universitetssjukehus.

Ulykken skjedde mellom klokken 14 og 15 fredag ettermiddag. Mannen ble ifølge politiet sendt med luftambulanse til Stavanger universitetssjukehus. Ambulansepersonellet ble etter det fvn.no kjenner til bedt spesielt om å ta med seg medisinsk utstyr til behandling av brannskader.

Hvor omfattende skadene til mannen er etter ulykken, er fredag kveld for tidlig å si. Ifølge sykehuset er det ikke nødvendig med operasjon.

— Det er vanskelig å si hvor store skadene er i øyeblikket, men i morgen vil vi kunne slå fast hvor store de er. Akkurat nå vil jeg si det er en annengrads forbrenning, sier Tiller.

Ifølge operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt vil ulykken bli etterforsket av både arbeidstilsynet og politiet.

— Vi skal nå foreta en debriefing, som er rutine når vi har både større og mindre ulykker ved bedriften, sier Schmidt.