KRISTIANSAND: Det var innkalt til en pressekonferanse klokken 11 i formiddag, hvor den nye konsernsjefen skulle presenteres.

Men bare en time før pressekonferansen fikk Agder Energi en telefonhenvendelse fra arbeidsgiveren til den påtroppende konsernsjefen.

— Arbeidsgiveren er et børsnotert selskap, og de gav beskjed om at et par formelle saker måtte på plass før vi kunne offentliggjøre hvem kandidaten er, sier informasjonssjef Dag Runar Pedersen i Agder Energi til fvn.no.

Han vil naturlig nok ikke si hvilket selskap konsensjefen kommer fra, og vet heller ikke hvilke formelle saker som måtte på plass.

— Er det riktig å si at kandidaten har en ledende stilling i dette børsnoterte selskapet?

— Ja, det er korrekt.

— Kan dette får betydning for om vedkommende blir ansatt?

— Nei, dette er utelukkende formaliteter som vi skal ha i orden til mandag, sier Pedersen.

Konsernet sendte ut en pressemelding som bare begrunnet utsettelsen med "praktiske problemer". Overfor Fædrelandsvennens journalist Vidar Udjus hevdet styreleder Sigmund Kroslid like før klokken 11 at årsaken til utsettelsen var at konsernet ønsket å ha ham/hun til stede på pressekonferansen.

Men det var aldri meningen i utgangspunktet.

I stedet inviterer Agder Energi til en ny pressekonferanse mandag førstkommende, og da lover konsernet at den nye sjefen skal være til stede.