KRISTIANSAND: — Langs kysten mellom Lindesnes og Risør venter vi store snømengder. Flere steder vil det komme en halv meter snø, sier vakthavende meteorolog Roar Hansen ved Storm Weather Center til fvn.no.

Allerede i natt vil snøen begynne å lave ned. Et lavtrykk vil bevege seg fra nordvest, legge seg til rette i Skagerrak, og sørge for nok et kraftig snøfall over landsdelen tirsdag og onsdag.

Kombinert med sterk vind kan det bli særdeles vinterlige forhold ved inngangen til årets første vårmåned.

- Gir seg onsdag

— I morgen tidlig vil vinden øke til nordøstlig kuling. Jeg ser ikke bort fra sterk kuling utpå dagen. Sammen med snøværet kan vinden skape problemer for trafikken, sier Hansen, som får støtte av sine kolleger ved Meteorologisk institutt.

— Tirsdag kan det fort komme 20 centimeter snø. Langs kysten venter vi totalt en halv meter i løpet av tirsdag og onsdag, sier statsmeteorolog Oddvar Jensen, og legger til:

— Mot kvelden på onsdag kan snøværet gi seg litt.

For vinterferierende i fjellet har meteorologene imidlertid dårlige nyheter. Hovden vil få noe snøfall natt til tirsdag, men langt fra så mye som ved kysten.

— Områdene nord for Bykle vil nok bare få halvparten av de snømengdene som vil komme langs kysten, sier Jensen.

Avventer

Etter mye å gjøre tidligere i vinter følger både Agder Energi og Statens Vegvesen nøye med på værmeldingene for de neste dagene.

— Vi ser foreløpig ikke noen grunn til å alarmere. Seksjonen for kjettingkontroller og kjøretøy har fått beskjed om å være klare utover morgendagen. Det samme gjelder entreprenørene. De har vel erfart tidligere i vinter at de må være raske til å kjøre utstyr til stamveiene hvis det blir problemer, sier distriktssjef i Statens Vegvesen, Johan Mjaaland.

Agder Energi venter å gjøre noe med beredskapen før de ser utviklingen av været tirsdag.

— Snøvarselet går over flere dager. Problemet for oss er hvis det kommer mye på en gang, men vi følger nøye med på værmeldingen, sier informasjonssjef Realf Ottesen.

Sjekk værvarselet for der du bor på Fædrelandsvennens værsider.