FARSUND: Den 25 år gamle kvinnen og den 31 år gamle mannen fra Farsund er i Lister tingrett dømt til henholdsvis tre og et halvt og fire års ubetinget fengsel. Til sammen har paret hatt befatning med åtte kilo hasj, én kilo amfetamin og 600 Rohypnol-tabletter. Fortjenesten av salget ble delvis brukt til å finansiere eget narkotikaforbruk.

Under rettssaken ble det spilt av opptak av telefonsamtaler som knyttet paret til omfattende narkotikahandel i Listerregionen. Politiet kunne også fortelle om spaning og overvåkning, der de observerte narkotikaoverleveringer.

Hadde narkotikalager

I retten ble det ført beviser for at paret i tidsrommet januar 2004 til 7. mai samme år hadde et narkotikadepot på Spind i Farsund, der de skal ha oppbevart seks kilo hasj og én kilo amfetamin. Mye av narkotikasalget skal ha foregått fra parets leilighet.

Retten inndro 49.500 kroner fra hver av de to, som tilsvarer beløp de skal ha mottatt som betaling for narkotikaen.

Begge er domfelt flere ganger tidligere, og da i all hovedsak for mindre narkotikalovbrudd.

Mishandlet rusmisbruker

31-åringen ble også dømt for å ha vært med på å mishandle en rusmisbruker fra Farsund. Offeret ble av 31-åringen og to andre på en privatfest i Farsund i april i fjor slått i hodet med et bordbein, sparket i ansiktet og i siden. Den grove volden resulterte blant annet i ribbeinsbrudd, et seks centimeter langt kutt i bakhodet samt blåmerker og hevelser i ansiktet og på kroppen.

Bakgrunnen for voldshandlingene skal ha vært at offeret skal ha skyldt penger til en av gjerningsmennene. De tre var i utgangspunktet også tiltalt for å ha ranet til seg lommeboken til offeret, men ble på grunn av mangel på beviser frifunnet for dette.

Det var to menn fra Farsund på henholdsvis 22 og 27 år som deltok i voldshandlingene. Begge ble av samme rett dømt til sju måneders ubetinget fengsel. 22-åringen ble også funnet skyldig i å ha truet en person, kjøp av 300 gram hasj og 200 tabletter rohypnol av samboerparet, og i å ha skallet til en dørvakt på et utested i Farsund.

27-åringen ble også dømt for fyllekjøring med bil og bruk og besittelse av mindre mengder narkotika.