Foto: JOHS. BJØRKELI

SØRLANDET: Sola skal skinne, det blir lite vind og nesten ikke noe nedbør på Sørlandet gjennom hele påska. Det opplyser vakthavende meteorolog ved Storm Weathercenter, Bjart Eriksen, til fvn.no tirsdag ettermiddag.

— Det blir stort sett pent vær nede hos dere. Både langs kysten og oppover i landet, sier han.

Sol og varme

Dette er været Storm melder for Sørlandet resten av påsken:

Onsdag: Pent vær. Halvskyet. 10 grader.

Torsdag: Pent vær. Lettskyet. 9-10 grader.

Fredag: Pent vær. Lettskyet. 9-10 grader.

Lørdag: Halvskyet vær. Fare for litt regn natt til søndag. Mildt, 9 grader

Søndag: Halvskyet vær. Fare for litt nedbør på formiddagen. Mildt, 9-10 grader.

— På lørdag og søndag vil eventuell nedbør komme som snø i fjellet, men stort sett blir det perioder med sol og mildt vær hele helgen også, sier Eriksen.

Koser seg på Brokke De tre venninnene Anne Bjørsom fra Mandal, Hilde Gunn Stangenes og Marianne Kjørmo Wilhelmsen (begge fra Kristiansand) koste seg i skiløypene på Brokke Alpinsenter i dag.

— Det er veldig bra klisterføre akkurat nå og godt skiføre, sier de tre til fvn.no.

De tre har gått helt fra Valle via Bossbu til Svartenut og derfra til Øyuvsbu og helt til Brokke. I dag tok de seg en dagstur fra toppen av skitrekket på Brokke og innover fjellet.

— Det var lite folk til å begynne med på turen, men da vi nærmet oss Øyuvsbu ble det stadig flere. Vi er bare glade for at vi begynte tidlig på turen, for da vi sov på turisthytta på Bossbu var det fem andre der, natta etterpå var det mer enn 40, sier de.

Så langt har påsken stort sett foregått uten dramatikk. Både på landsbasis og i vår region har det vært lite skader og på Bortelid har det bare vært en leteaksjon. I går forsvant en 9 år gammel gutt, men han ble funnet igjen i god behold en halvtime senere.