KRISTIANSAND: — Det var politimester Bjørn Hareide som tok initiativet før påske. Han mente vi burde vise at vi bryr oss, at de som har alam skal oppleve at vi tar kontakt, og at vi skulle få en dialog med hver enkelt for se om det er ting som bør justeres, om de trenger tilleggsinformasjon og informere mer om begrensningene med voldsalarmene, sier Paul Mangne Lunde, famlievoldskoordinator i Agder politidistrikt til fvn.no.

Bakgrunnen er alle medieoppslagene som fokuserte på manglene og feilene ved voldsalarmene. Blant annet at de fungerer dårlig innendørs og stadig må oppdateres. Den drepte Elin Laursen hadde voldsalarm, men den viste at hun var på Høgskolen i Agder, mens hun egentlig var på Nodeland.

— Vi tror fortsatt på alarmen. Man er tryggere med alarm enn uten, man må bare vite om begrensningene, sier Lunde.

Agder politidistrikt er det første, og sammen med Follo politidistrikt, de eneste i Norge som har satt i gang en slik aksjon, såvidt Lunde vet.

— Vi kommer også til å tilby brukerne en test av alarmen, for å forsikre oss om at alt virker som det skal, sier Lunde.

Kontaktrunden begynte allerede i påsken, men på grunn av ferieavvikling, var det ikke så mange de fikk tak i. Derfor fortsetter aksjonen ut denne uken, ved samtlige politistasjoner og lensmannskontor som har voldsalarmene.