KRISTIANSAND: En 35 år gammel mannlig leieboer fra Kristiansand skal ha fremsatt gjentatte trusler på sms overfor utleieren av leiligheten vedkommende leide. Ordlyden i meldingene ble av en så alvorlig karakter at huseieren så seg nødt til å anmelde forholdet.

Truslene skal ha blitt fremsatt i forbindelse med at leieforholdet opphørte. 35-åringen ble begjært utkastet, motsatte seg dette, og fremsatte i den anledning en lang rekke trusler, både muntlig og via sms.

35-åringen er nå satt under tiltale ved Kristiansand tingrett.

Truet på sms I tidsrommet mellom 7. juni — 24. juli i år skal tiltalte ha sendt følgende tekstmeldinger:

  • 7.juni: "Neste gang du plager min familie, da tar jeg deg. Du får nøklene 3 mnd etter utgått kontrakt.

  • 13. juni: "Slutt å plage meg med terrorbrev, ellers må maskerte menn binde deg naken til en maurtue i Baneheia."

  • 28. juni: "Jeg flytter til noe nytt 1. aug. Men hvis han torpedoen din plager min familie en gang til, da tar jeg dere begge uten forvarsel!"

  • 24. juli: "Du prøvde å få meg i fengsel, da må jeg bo en måned til. Etter det har du loven i hånd. Du bestemmer selv graden av konsekvenser i mot deg. Hilsen terroristen (leietagers navn)."

I tillegg skal tiltalte ved en anledning ha påtruffet en bekjent av huseieren i Markens gate i Kristiansand den 28. juli.

"Du skal passe deg, du" skal tiltalte ha uttalt, samtidig som han har pekt på vedkommendes brystkasse. Den samme dagen skal tiltalte ha tatt kontakt med ham igjen, og uttalt følgende mens han skal ha slått den ene knyttneven inn i den andre:

"Vi er ikke ferdige med hverandre, vi. Jeg slår deg rett ned."

- Stor belastning Straffelovens paragraf 62, første ledd vil komme til anvendelse, ifølge påtalemyndigheten.

Det betyr i korthet at det skal fastsettes en felles straff for alle overtredelsene, der strafferammen er utvidet. Den øvre rammen for frihetsstraff for flere lovbrudd er satt til halvannen gang strafferammen i det strengeste straffebudet.

— Det dreier seg om en utkastelsessak der tiltalte har oversittet kontrakten, bekrefter huseierens advokat, Sverre Ellenes, overfor fvn.no:

— Dette har vært en stor belastning for huseieren, og min klient ønsker derfor ikke å gi ytterligere kommentarer, sier Ellenes.