KRISTIANSAND: — Det gikk greit med meg. Men jeg var litt redd jeg også skulle besvime, sier Eileen til fvn.no når hun ankommer Kristiansand jernbanestasjon klokken 00.30 natt til søndag.

Fvn.no kunne lørdag kveld melde at 300 speidere fra Sørlandet måtte vente i timesvis på Oslo S etter at toget de kjørte to ganger ble forsinket. Mange av barna besvimte og hyperventilerte, og flere måtte ha hjelp av ambulansepersonell på grunn av sterk varme og manglende tilgang til servering i toget. Seks speidere fra Kristiansands-området måtte ta minibuss-taxi hjem med spesielt tilsyn fordi de hadde besvimt i Oslo.

Eileen forteller at ei som satt i hennes vogn besvimte.

— Og vi hadde den varmeste vogna, sier hun.

Men Eileen klarte seg bra. Hun synes ikke NSB var sene med å levere ut drikke til passasjerene.

— De kom ganske fort med chips og masse drikke.

Mor Vibeke Vegtun stod klar på perrongen da datteren kom natt til søndag. Hun mener speiderlederne på turen gjorde en fin jobb med å informere foreldrene.

— Vi fikk tekstmelding fra lederen om at de ble forsinket da de var i Oslo, og at de skulle holde oss oppdatert. Senere ringte Eileen og fortalte når toget skulle komme, sier hun.

Vibeke Vegtun legger likevel ikke skjul på at hun var noe bekymret for datteren som var med på den ekstra lange togturen fra landsleiren på Røros.

— Jeg synes jo synd på de. Det ble en lang reise, sier hun.