LYNGDAL: — Vi har pågrepet fire litauiske menn som er mistenkt for innbrudd. De vil bli avhørt senere i dag, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Roar Hansen.

De fire mennene ble stoppet i en litauisk registrert bil i natt, etter at et vitne meldte fra om et innbrudd på Elkjøp.

— Innbrudsalarmen ble utløst, og en av de ansatte på Elkjøp dro til butikken for å sjekke. Denne så da at en bil var kjørt inn i butikkens inngangsparti, sier etterforsker Jan Frostestad ved Lyngdal lensmannskontor.

Vitnet observerte en sølvgrå BMW på stedet, og en politipatrulje kjørte ut for å lete etter bilen. BMWen ble meldt stjålet samme dag, og poitiet fant senere bilen forlatt ved Flaten i Lyngdal. Det ble satt i gang søk på sideveiene der BMWen ble funnet, og en politipatrulje kom til slutt over en litauisk registrert bil på vei østover mot Mandal.

— I bilen satt fire litauiske menn, som ble pågrepet, mistenkt for innbrudd. Vi har også funnet to svære bager med tyvegods i skogen, som mest sannsynlig stammer fra innbruddet. Bagene inneholdt bærbare datamaskiner, digitale kameraer og annet elektronisk utstyr, sier Frostestad.

Det er ikke første gang østeuropeiske kjeltring-bander herjer på Sørlandet, og Frostestad ber folk være på vakt.

— Det er all grunn til å være på vakt mot mistenkelig oppførsel i butikker rundt omkring. Slike tyve-bander pleier å rekognosere først, for siden å slå til, sier Frostestad.

De mistenkte ble fraktet til Kristiansand politistasjon hvor de vil bli avhørt i løpet av dagen.