Bilen hadde defekt eksosanlegg.Obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt i Oslo viser at den 18 år gamle gutten og den 19 år gamle jenta ble kvalt mens de satt i baksetet på en bil på tomgang.

– Dette er en svært tragisk ulykke. Vi har absolutt ingen indikasjoner på at de to tok sitt eget liv, sier politiadvokat Helge Eidsvaag i Hedmark politidistrikt til NTB.

Ungdommene ble funnet av en tilfeldig forbipasserende på en vei mellom Elverum og Løten mandag. Veien er en privat bomvei, men brukes daglig. Den fører til Rokosjøen.

Ferdig etterforsket

Politiet fant i sin etterforskning brudd på eksosanlegget like under baksetet, og anser saken som ferdig etterforsket.

Personen som fant de to, har blitt avhørt av politiet. Han har forklart at han kjente en sterk eksoslukt da han åpnet døren på bilen. Politiet antar at bilen har gått på tomgang også lenge etter at de to mistet bevisstheten og døde.

– Den endelige obduksjonsrapporten vil ikke være ferdig før om flere uker, men vi mener vi har funnet ut det vi trenger i denne saken, sier Eidsvaag.

– Ikke uvanlig

Ifølge Eidsvaag er det ikke uvanlig at ulykker med kullosforgiftning i bil skjer.

– Det er ikke et ukjent fenomen, sier han.

Kullosforgiftninger skjer oftest når bilen står stille. Gassen siver lett inn i kupeen, selv om vinduene er lukket.

– Denne ulykken viser hvor svært farlig det er å ha defekt eksosanlegg på bilen, sier Eidsvaag.

Forholdet mellom de to ungdommene, eller hva de gjorde i bilen langt utenfor sentrum, kan ikke politiadvokaten si noe om.

De pårørende ble underrettet torsdag formiddag.