KRISTIANSAND: Politiet i Kristiansand hadde før helgen varslet nulltoleranse overfor voldsutøvere på byen. Ifølge politiinspektør Ole Hortemo er bekjempelse av vold et tema politiet kommer til å prioritere i flere måneder fremover, på bakgrunn av de mange voldsepisoden i landsdelen den siste tiden.

— Det har vært mange voldsepisoder natt til søndag, men ikke noen som har fått spesielt alvorlig utfall, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no.

En periode i natt var politiets arrest i Kristiansand så full av folk at politiet så seg nødt til å løslate enkelte. Blant annet ble en mann som angrep en kvinne i Børsparken ved Amigos løslatt.

Det er imidlertid ikke bare volden som har preget byene. I alt ble fem personer bøtelagt for drikking på offentlig sted og åtte for urinering. På grunn av de nye bøtesatsene fra politiet ble det en dyr natt for en person som ble tatt to ganger for urinering på offentlig sted.

— Han fikk en bot på seks tusen kroner og en på åtte tusen, sier Solås.

Her kan du lese politiloggen for natt til søndag:

**GRIMSTAD: Mann slått ned

00.35** En mann måtte kjøres til sykehus med ambulanse etter slåssing utenfor Luftslottet kluturhus i Grimstad. Politiet vet imidlertid lite om foranledningen, da ingen på stedet hadde sett eller hørt noe til slåssingen. Politiet har ikke fått avhørt fornærmede.

**KRISTIANSAND: Slåssing ved rutebilstasjonen

01.40** Politiet innbrakte to personer etter at de fikk melding om slåssing på sjøsiden av rutebilstasjonen i Kristiansand. En av dem, en 24 år gammel mann, ble satt i arresten. Den andre, en 17 år gammel gutt, skal ha vært fornærmede i saken. Det er foreløpig uvisst om det kommer en anmeldelse på forholdet.

**KRISTIANSAND: Slo til kvinne

01.47** Politiet ble tilkalt da en beruset gjest nektet å etterkomme dørvaktene om å forlate Clarion Hotel Ernst. Gjesten, en 24 år gammel mann fra Kristiansand, skal ha slått til en kvinne i ansiktet ved hotellet. Han ble innbrakt til arresten og vil bli anmeldt for bråk i beruset tilstand.

**GRIMSTAD: Nektet å forlate sted

02.00** En 19 år gammel mann fra Sør-Audnedal ble innbrakt av politiet for å ha nektet å fjerne seg fra Luftslottet kulturhus i Grimstad. Han ble anmeldt og bøtelagt.

**TVEDESTRAND: Slåsskamp i naboens vedbu

02.08** En mann ringte politiet etter at han var blitt slått ned av en nabo. Mannen prøvde å skille en slåsskamp mellom naboen og en annen person, som fant sted i mannens vedbu, da han ble angrepet. Han vil anmelde forholdet.

**KRISTIANSAND: Angrepet på Caledonien

02.25** En mannlig gjest i slutten av 30-årene ba politiet om hjelp etter at han var blitt slått ned inne på Radisson SAS Caledonien hotell. Mannen våget ikke å gå ut av hotellet fordi gjerningspersonen stod på utsiden. Han ble kjørt hjem av en politipatrulje. Kort tid etter ringte han igjen politiet og fortalte at gjerningspersonen hadde kjørt etter han hjem og prøvde å komme seg inn i blokken han bor i. Han skal ha forsvunnet igjen etter kort tid.

**SONGDALEN: Stoppet uten førerkort

02.30** En 22 år gammel mann ble stoppet av politiet ved Brennåsen senter da han kjørte bil uten å inneha gyldig førerkort.

**SØGNE: Sprayet byggeskum i biler

02.40** Flere biler som stod parkert ved Esso-stasjonen på Tangvall har i løpet av natt til søndag fått sprayet inn byggeskum eller fugemasse i eksosrøret. Skummet utvider seg og stivner etter en stund, og politiet ber derfor bilister sjekke eksosrøret før de starter bilen.

**ARENDAL: Slått i bakken

02.49** En mann oppsøkte politiet og forklarte at han var blitt slått i bakken utenfor Potetbua i Arendal sentrum. Navnet på gjerningspersonen er kjent, og fornærmede vil vurdere anmeldelse.

KRISTIANSAND: Bil havnet på taket

**FARSUND: Brødre angrep drosje

03.58** Et oppgjør mellom to brødre førte til at en drosje ble angrepet i Farsund sentrum. Sjåføren skal ha kommet fra episoden uskadet, men bilen skal ha fått materielle skader. Etter hvert skal enda et familiemedlem ha blandet seg inn i feiden. Det hele roet seg da politiet kom til stedet. To av personene, som er i slutten av 20-årene, ble kjørt hjem. De vil bli anmeldt for bråk på offentlig sted i beruset tilstand.

**KRISTIANSAND: Stjal lommebok

04.15** To menn ble pågrepet av politiet ved 7-Eleven i Markens gate, mistenkt for å ha stjålet lommeboken til en kvinne på stedet. Mennene, en 42-åring fra Kristiansand og en 40-åring fra Oslo, ble innbrakt til politistasjonen.

**KRISTIANSAND: Fikk pepperspray

04.21** En politipatrulje kom over en jente som ble holdt av en mann i Børsparken ved restauranten Amigos. Mannen skal ha holdte henne hardt, og da patruljen grep inn slo han seg vrang. Det endte med at politiet måtte bruke pepperspray for å roe mannen ned. Han ble innbrakt til politistasjonen, men ble løslatt fordi det var fullt hus i arresten. Jenten har ikke ønsket å anmeldet forholdet. Hun har forklart at mannen er hennes bror.

**KRISTIANSAND: Til sykehus etter slåsskamp

04.27** En 28 år gammel mann fra Søgne ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand etter at han ble slått ned og frastjålet mobiltelefonen ved rutebilstasjonen. Ifølge politiet skal han ha pådratt seg brudd i kjeven. En 25 år gammel mann fra Kristiansand ble kort tid etter pågrepet av politiet, mistenkt for å stå bak volden. Mobiltelefonen ble funnet i jakkeforet hans da han ble innbrakt til arresten.

KRISTIANSAND: Gikk amok i kjølerom

**ARENDAL: Sparket og slått

04.44** To gutter på 15 og 18 år oppsøkte politivakten i Arendal og fortalte at de hadde blitt slått, sparket og tatt kvelertak på av en person på Saltrød. Den mistenkte er en 22 år gammel mann, og politiet kjenner identiteten hans.

**KRISTIANSAND: Innbrudd i bolig

05.22** En huseier på Gimlevang oppdaget at uvedkommende hadde tatt seg inn i boligen hans og stjålet videofilmer, DVDer, videokamera og MP3- spiller.

**GRIMSTAD: Klammeri med innehaver

06.15** En gjest på Rivalen pub tok kontakt med politiet og oppga at han hadde vært i klammeri med innehaveren av puben. Han skal ha blitt slått flere ganger i ansiktet, og ble kjørt hjem av en politipatrulje. Han vil anmelde forholdet søndag.