KRISTIANSAND: — Vi vet ikke noe mer om hva som skjedde før denne kvinnen har forklart seg. Hun må fortelle sin versjon av voldsepisoden, sier Geir Hansen, politiavdelingssjef ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Politiet har tidligere opplyst at gutten var på tur med sin pleier da han ble angrepet ikke langt fra Spesialsykehuset for rehabilitering på Kongsgård. Etterforskningen har vist at det ikke var en pleier som var ifølge med gutten, men en venninne som var på besøk.

Hun er bosatt i Oslo, og skal avhøres der denne uken.

Innrømmet

To ungdommer på 18 og 19 år ble kort tid etter voldsepisoden pågrepet. Den ene av dem har erkjent at han slo til gutten i ansiktet med knyttet hånd.

— De hadde liten forståelse for at de hadde utført en kritikkverdig handling, sier vaktleder Hans Sørheim ved Kristiansand politistasjon.

Ifølge ham reagerte etterforskerne på deres iskalde holdning, og at de virket totalt upåvirket av det som hadde skjedd.

— De har ikke innlevelse i andres plager, sier Sørheim.

Løslatt

Mennene ble løslatt etter avhøret søndag, da politiet ikke hadde hjemmel til å holde på dem. Begge er kjent av politiet fra før, og har vært mistenkt for trusler, skadeverk og naskeri. 18-åringen har tidligere vært siktet for mindre tyveri og et narkotikaforhold.

— De har etter det vi kjenner til ikke vært involvert i noen stygge voldssaker før, sier politibetjent Ole Bjørn Kleivane.

Gutten skal ikke ha kommet hardt til skade i overfallet.

— Situasjonen er uendret i forhold til det den var før, sier seksjonsleder ved Spesialsykehuset for rehabilitering, Lars Otto Nome.