KRISTIANSAND: — Jeg leste en del bøker og la mye kabal. Dessverre er det ingen i oppgangen i blokka som spiller sjakk eller kort, sier Tor Steffensen.

Han har fått slag, og er derfor bevegelseshemmet i venstre side. Pensjonisten er helt avhengig av sin elektriske rullestol for å komme seg ut. I over fem uker har den vært ubrukelig, men ikke før Fædrelandsvennen gjorde Hjelpemiddelsentralen oppmerksom på saken, ble stolen reparert umiddelbart.

— Batteriet gikk tom etter kort tid. Kapasiteten var så dårlig at det ikke var nok til å komme seg på butikken en gang. Jeg måtte spørre naboer om hjelp til å handle for meg og hente medisinen min. Det er ikke noe hyggelig i lengden, sier han.

Reparert

Steffensen kom seg ut av leilighetene kun de tre gangene i uken han ble hentet for å dra på daghjemmet. Lørdag kom endelig hjelpemiddelsentralen for å reparere stolen hans. Det tok ikke mer enn to timer..

— Det er fem uker siden jeg har fått besøkt kona mi på hjemmet, så det første jeg skal gjøre er å besøke henne, sier en svært fornøyd Steffensen.

— Den vanlige rullestolen kan jeg ikke bruke ute. Da kjører jeg bare i ring, siden jeg kun har full førlighet i den ene siden, sier han.

Reparatøren forklarer at det var en enkel sak å få fikset stolen, og at den nå skal fungere skikkelig.

— Batteriet var noe svakt, og oppladingen har nok ikke foregått helt korrekt, sier reparatør Eivind Moen.

At det tok så lang tid før Steffensen fikk hjelp, har han ingen enkel forklaring på.

— Vi prøvd å kontakte Steffensen to ganger, men da fikk vi ikke tak i ham, sier Moen.

Innrømmer feil

Tall fra Hjelpemiddelsentralen i Vest-Agder viser at 19 prosent må vente i over to uker på å få reparert elektriske rullestol til utebruk. Leder for hjelpemiddelsentralen i Vest-Agder, Birger Pedersen legger seg flat for tilfellet med Steffensen.

— Det er helt klart at det er gjort en feil hos oss. I akutte tilfeller skal folk få hjelp umiddelbart. Vi har en egen vakttelefon i slike tilfeller, sier Pedersen.

Sentralen bruker en prioriteringsliste hvor de mest nødvendige hjelpemidlene blir tatt reparert først. Uansett hvor langt bak på prioriteringslisten en havner, bør det ikke ta mer enn to uker.

— I enkelte tilfeller gjør vi feil, slik som i dette tilfellet, eller så kan det ta lang tid å få tak i deler, sier han.