SONGDALEN: — Tre dager før den tragiske hendelsen var siste gang voldsalarmen hennes ble oppdatert. Det har jeg fått opplyst fra operasjonssentralen hos politiet, sier lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Leder av operasjonssentralen, Svein Vasby, sier det påhviler brukerne av voldsalarmer et ansvar for oppdatering.

— Som en del av opplæringen som gis i bruken av disse, inngår at de må «luftes» jevnlig slik at de oppdateres. Det vil si at de må ut i friluft for å bli satellittregistrert, sier Svein Vasby.

Blir en voldsalarm liggende i en skoleransel eller veske og ikke er «luftet», kan det resultere i registrering på feil sted når alarmen aktiveres.

Det skjedde i avdøde Elin Laursens tilfelle. Da hun trykket på voldsalarmen inne i huset hjemme på Nodeland, blinket det hos politiet på det siste stedet den var registrert - på Gimlemoen, der kvinnen studerte. 15 kilometer unna.

— Vår erfaring er at voldsalarmer kan ha en tendens til å bli liggende i vesker eller andre steder hvis det ikke har skjedd noe på en stund, sier Vasby på generelt grunnlag.

Da Laursens voldsalarm ble utløst klokken 16.54 fredag ettermiddag, blinket det på Gimlemoen. Samtidig blinket det rødt - noe som viser at voldsalarmen ikke var oppdatert på noen timer.

To patruljer ble sendt til Gimlemoen - én fra Vennesla og én fra Hellemyr.

— Det ble satt i gang sporing av mobiltelefonen, og den slo ut på Nodeland. To og to ble lagt sammen, og patruljen rykket ut til hennes bopel, der de fant henne, forteller Vasby.

Polititjenestemennene som kom først til åstedet klokken 17.21 hadde telefonisk kontakt med AMK, for å forsøke å redde livet til den knivstukne kvinnen. Men det var nytteløst. Skadene var for store. Hun døde av blodtapet.