MANDAL: Ved tre anledninger har vekteren som er i 40-årene stjålet penger fra bedriften mens han gikk nattpatrulje. Til sammen fikk han med seg 10.000 kroner. Vekteren ble avskjediget fra jobben i Securitas med en gang selskapet fikk nyss om lovbruddene han hadde begått, og han har nå lagt alle kortene på bordet og innrømmet tyveriene, skriver Lindesnes Avis.

— Totalt 10.000 kroner forsvant fra våre utsalgssteder ved Torvet og Brygga. Vekteren har misbrukt sin stilling og posisjon, men erkjente alt da han ble konfrontert med dette av sin arbeidsgiver, sier Rune Vindsetmo ved Edgars Bakeri til lokalavisen.

Tirsdag leverte han selv anmeldelsen til politiet.

Kjell Frode Vik (39), regionsjef i Securitas synes det er alvorlig når en av hans ansatte blir tatt for et slikt forhold. Stillingen krever plettfri vandel, noe lindesnesmannen på ingen måte kan skryte på seg lenger.

— Securitas leverer trygghets— og kontrolltjenester, og det er lite gunstig når vi opplever å ha utro tjenere i våre rekker. Derfor bruker vi store ressurser for å unngå slikt. Vi krever plettfri vandel, men et stort firma med om lag 4000 ansatte må risikere at slikt kan forekomme, forteller Vik til Lindesnes Avis.

Han legger til at saken selvfølgelig er blitt en personlig tragedie for den tidligere vekteren, som gjennomførte tyveriene i løpet av sommermånedene i år.