MANDAL: — Det er vanskelig å forstå at ikke alle politifolk kan ta noe slikt med latter. Så selvhøytidelige bør man vel ikke være, smiler BMW-eieren.

Men mens sørlandspolitiet har fått seg en god latter av idioti-merket på siden, som er veldig lik en politibil, ble han stanset av politiet i Stavanger. Politimannen var så opprørt over budskapet at han ville avskilte bilen!

— Han sa han følte seg trakassert, forteller Michael.

Det var før helga han ble stanset i Stavanger av politimannen som først krevde at klistremerkene ble fjernet, ellers ville bilen bli avskiltet. - Da jeg spurte om lovhjemmel for noe slikt, ble han irritert og gikk for å dra løs bakskiltet med makt. Da hjalp jeg han så skiltet kom løs, forteller Michael.

TYNNSLITT.

Politimannen mente også at det ene dekket var for tynnslitt ved å kaste et blikk på det. Kontrollmålingen senere viste imidlertid at dekkene holdt mål. - Han ville virkelig ta meg da han skjønte han ikke kunne avskilte bilen på grunn av bokstavene langs siden, sier 23-åringen.

Etter 20 minutter fram og tilbake, fikk han skiltet tilbake. - Jeg hadde sagt til ham at mandalspolitiet bare lo av idioti-skiltet, så da sa han at jeg fikk kjøre tilbake hit der de likte slikt. For det gjør vi ikke i Stavanger sa han, humrer Michael.

Påfunnet med idioti-bokstavene fikk han foran et biltreff i Sørlandsparken for noen uker siden. Han har en hvit BMW, og fikk klistremerkene billig hos et reklamefirma i Mandal. - Det var mye moro under treffet på grunn av bilen. Også politiet lo, og sa at det eneste som mangler på meg var en uniform, smiler Michael.

MENTE INGENTING.

Han sier han ikke mener noe spesielt med «idiotiet», det var en gimmick foran treffet. - Men jeg kan selvsagt skjønne at noen politifolk føler seg truffet. Det er kanskje dem budskapet er myntet på, spør Michael.

Likevel: Så mye oppmerksomhet har bilen skapt at han ikke vil ha etternavn i avisen eller for tette bilder av seg selv. - Nei, nå er det snart nok. Jeg skal på ren trass kjøre med bokstavene en stund til, men så skal de vekk, bedyrer mandalitten.