SIRDAL: — Dette betyr selvfølgelig veldig mye for bygda. Nå trenger ikke folk å planlegge pengeuttak så lang tid i forveien. I tillegg blir det lettere med tanke på turistene som besøker bygda, sier ordfører i Sirdal, Thor Jørgen Tjørhom til fvn.no.

Den 27. oktober er det offisiell markering av den nye minibanken. Da stiller både ordfører, informasjonssjef i Sparebank 1, den lokale banksjefen og butikkinnehaver på Joker Geir Helge Tjørhom opp og deler ut kake til alle besøkende.

— Øvre Sirdal har aldri hatt minibank før og til tider har det vært stressende for de ansatte på Joker å måtte fungere som pengeautomat i tillegg til dagligvarehandel, forteller Tjørhom.

Han har over en lengre periode sett behovet for en egen utbetalingsautomat på stedet og sier minibanken har et potensial for 30.000 brukere.

— Det skjer mye positivt i forhold til næringslivet her oppe nå, og jeg tok minibank-spørsmålet opp med bankledelsen for rundt ett år siden. De har vært svært samarbeidsvillige i denne prosessen, sier Tjørhom.