KRISTIANSAND: Ved å bruke elevens legitimasjon, klarte mannen å lure eksamensvaktene til å kunne avlegge skriftlig eksamen i engelsk og fransk, samt fransk muntlig. Nå er han i Kristiansand tingrett dømt til 20 dagers betinget fengsel, samt å betale 4000 kroner i bot.

Retten fant det skjerpende at 19-åringen viste et «fast forbrytersk forsett» i og med at han møtte opp tre ganger i løpet av 15 dager i mai.

Både 19-åringen og vedkommende han tok eksamen for har tilstått eksamensjukset, noe som retten fant formildende. Hadde han ikke tilstått, ville dommen blitt på 26 dager betinget fengsel.

Kristiansand tingrett skriver i dommen at eksamensjuks er svært alvorlig, og peker på at lovlydige elever kan bli skadelidende ved konkurranse om opptak til lukkede studier.

«Av allmennpreventive hensyn finner retten at det må fastsettes en streng reaksjon på dokumentfalsk i form av eksamensfusk. Retten viser til det behov samfunnet har for tillit til at det utstedes korrekte vitnemål », heter det i dommen.