KRISTIANSAND: — Jeg fikk ingen forvarsel. Ingen lamper lyste, det var ingen ulyder. Plutselig veltet bare tjukk røyk inn gjennom dashbordet, forteller Arnfinn Henriksen fra Bråvann i Kristiansand.

Bilen hans, en Sierra stasjonsvogn 93-modell, ble etter få minutter stående i full brann på Kjos ringvei opp mot Bråvannstoppen ved 21-tiden mandag kveld.

Skadestedsledelsen gjettet på bensinlekkasje, men understreket overfor fvn.no på stedet at det var umulig å fastslå noen brannårsak.

Reddet pc-en Henriksen var på vei hjem til familien da bilen med ett tok fyr, bare minutter hjemmefra. Han er glad det gikk så bra, og at det ikke var andre med i bilen.

— Da røyken begynte å fylle kupeen tenkte jeg kun én ting: Pc-en min! sier han litt lattermild.

Han rotet rundt i setene med hendene mens sikten ble dårligere og dårligere.

— Jeg så bare til nesetippen. Da jeg fikk tak i pc-veska var det bare å komme seg ut. Deretter la jeg på sprang nedoverbakke, i frykt for at bilen skulle eksplodere, som på film

Ingen eksplosjon Men til forskjell fra alt Hollywood har lært oss, ingen smell kom. Derimot brant hele bilen opp på kort tid, og da brannvesenet kom til stedet, var det ikke mye de kunne gjøre utover å få slokket restene av brannen og få bukt med røykutviklingen.

-Politi og brannvesen fikk melding om brannen litt før klokken 21.00, sier operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt.

Politiet har ingen nærmere opplysninger på hva bilbrannen skyldes, eller hva skadeomfanget er.

— Jeg var i ferd med å skulle selge denne bilen. Det blir vel ikke så enkelt nå, sier Henriksen.