ARENDAL: Trafikanter på strekningen på E 18 fra Grimstad mot Stoa i Arendal fikk seg litt av en støkk i dag morges, da mannen, som kjørte en eldre, grå Opel Kadett, kom kjørende mot dem i samme kjørefelt. Veistrekningen har tidvis bare ett felt hver vei og er delt opp med midtrabatt.

Den første meldingen om villmannskjøringen kom inn til politiet klokken 08.40 fredag morgen.

— Vi fikk inn flere titalls meldinger fra folk som traff på bilen, men ingen som fikk med seg registreringsnummeret. De ble vel så forfjamsa i kampens hete at de ikke rakk å få det med seg, sier Birger Lassesen, vaktleder ved Arendal politistasjon.

Heldigvis ble det ingen utforkjøringer eller andre trafikkuhell på grunn av den farlige ferden.

Eldre mann Sjåføren skal være eldre mann, i en eldre lys grå Opel kadett. Politiet tror mannen kjørte feil ved kjøpesenterområdet på Stoa. De har ingen vitner, men den første som ringte inn møtte bilen der.

Hvordan det kan ha skjedd har politiet ingen teori om. Men det skal være flere år siden noe lignende har skjedd, så årsaken er trolig ikke dårlig skilting, ifølge Lassesen.

Politet tok saken svært alvorlig og sendte ut biler i begge kjøreretninger, men de kunne ikke finne den uheldige sjåføren.

Livsfarlig - Dette var livsfarlig, men han må ha hatt englevakt og kommet seg ut av veien på et tidspunkt, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt.

— Han ble sist observert ved kommunegrensa til Grimstad, så vi snakker flere kilometer i feil felt. Marginene er små, men det gikk bra, sier Lassesen.