OSLO: Statsmeteorolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt opplyser til NTB at prognosene tilsier at det kjølige været fortsetter over hele landet, og at det vil vedvare til og med skjærtorsdag. Minst.

For dagene etter skjærtorsdag er det ikke laget noe varsel foreløpig.

Best i nord

Slik det nå ser ut, vil været bli minst dårlig i nord. Det beste været får deler av Finnmark, ytre deler av Troms og Nordland og til dels Trøndelag. I det hele tatt blir det ikke så verst nord for Stad og Dovre. I dette området blir det perioder med sol. I alle fall blir det ikke mye nedbør, bortsett fra enkelte steder i grensestrøkene. Men det blir kjølig, og der det er klarvær, kan temperaturen krype under null grader om natten.

– Vi har hatt temperaturer på 26 minusgrader på Finnmarksvidda i det aller siste. Så kaldt blir det vel ikke, men i alle fall kjølig, sier Mentzoni.

Grått i sør

I Sør-Norge må folk belage seg på grått vær og nedbør, bortsett fra mandag og tirsdag da det kan bli ganske bra vær på Vestlandet og i den nordlige delen av Østlandet.

Ved inngangen til påsken vil nedbøren komme som regn i kystområdene og snø i fjellet og på Østlandet. Mye nedbør blir det ikke. Agder, Rogaland og Telemark er mest utsatt for å få nedbør.

Mentzoni sier at det ikke er lett å gi noe eksakt varsel opptil sju dager fram i tid, og at prognosene er heftet med større usikkerhet jo større avstanden i tid blir.

Slik varselet nå ser ut, kan en vel bare håpe på at meteorologene tar feil..... (©NTB)