Se video fra TVSør her.

Har du blitt svindlet? Kontakt oss på 800 81 300 eller paal@tvsor.no

KRISTIANSAND: — Flere kunder i vår bank er svindlet for flere tusen kroner, det sier Olav T. Åkre som er styreformann i Valle Sparebank.

De har minibank i Vestre Strandgate i Kristiansand. Der var det festet en såkalt skimmer 7. og 8. mars. Det ulovlige utstyret monteres på minibanken og kopierer informasjon fra minibankkortene som benyttes.

Antakelig har scanning-utstyr også vært påført minibankene til Sparebanken Pluss og Handelsbanken i Kristiansand. Også her er det snakk om 7. og 8. mars.

— Vi har foreløpig sperret omlag 2000 kort. De fleste tilhører kunder i lokale banker på sørlandet, det sier Thomas Midteide som er informasjonssjef i Teller. De har ansvar for sikkerheten ved norske minibanker.

Beløpene som er stjålet fra kundene er tatt ut i minibanker i Spania og Belgia. Søgne og Greipstad sparebank kan foreløpig fortelle om to kunder som har blitt svindla. Frode Borø er

kortansvarlig i banken.

— Vi har sperret kortene til 60 kunder som har tatt ut penger i de aktuelle minibankene i Kristiansand i begynnelsen av mars.

Politiet i Kristiansand har ikke mottatt anmeldelse for minibanksvindlene ennå.

Ingen av kundene som har blitt svindla vil lide økonomisk. Bankene dekker tapene.

I juli i fjor ble tre øst-europeere pågrepet i Kristiansand etter å ha omfattende minibanksvindel på sørlandet.