KRISTIANSAND: Jannicke Attard, mor til den avdøde gutten, fikk ifølge TV2 beskjeden på telefon fra sin advokat fredag ettermiddag.

— Jeg jublet. Jeg har ventet i ett og et halvt år nå på om det blir en rettssak eller ikke. Så det var en stor lettelse det svaret jeg fikk i dag. Men jeg gruer meg til rettssaken, sier Jannicke til TV 2 Nyhetene.

Det er hennes tidligere kjæreste, en mann i slutten av 20-årene, som ble siktet i saken, og det skal være han som er tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Attard fryktet at den lange saksbehandlingstiden skulle føre til at saken ble henlagt.

— Jeg har bekymret meg veldig mye for om saken kom til å bli henlagt fordi det har tatt så lang tid, sier hun.

- Du klarer ikke å få liv i ham igjen I fjor fortalte Attard til Fædrelandsvennen om hvordan hun følte det etter den grusomme hendelsen.

Den 25.september 2004 våknet hun tidlig en lørdag morgen og følte at noe var galt. Jannicke sto opp, gikk inn til sønnen. Han lå død i senga.

— Du vil at han skal puste, men klarer ikke å få det til. Du klarer ikke å få liv i ham igjen, fortalte hun om da hun fant ham.

Guttens mor har aldri vært mistenkt i saken. Hun savner bare sønnen sin.

— Det er helt jævlig å vite at han er på gata og guttungen min er i grava. Og det må jeg leve med, sa Jannicke.

Vondere etter en stund Nå er det ett år og fire måneder siden dagen lille Byron døde.

— På en måte så går det så fort og på en måte så går det så sakte. Det er mye vondere nå. I begynnelsen, når en er i sjokk, tror en ikke helt på det. Etter en stund innser en at han ikke kommer tilbake, sa hun til Fædrelandsvennen den dagen da det var ett år siden sønnen hennes ble drept.

Verken den tiltaltes forsvarer eller påtalemyndigheten vil i dag bekrefte at tiltalen foreligger ovenfor Fædrelandsvennen.