MARNARDAL: — Jeg har ikke tall på hvor mange ganger strømmen brøt i vinter, på grunn av de store snømengdene. Det kunne gått på liv og helse løs. Vi var uten strøm fra klokken 17 til kl. 01 på natten ved én anledning, sier Lise Lotte Usland, leder på Marnarheimen.

Et eget strømaggregat var ført opp på økonomiplanen for 2007, men formannskapet bestemte i går i fremskynde planene. Et nytt strømaggregat til 750.000 kroner skal installeres på eldresenteret, før vinteren 2006. — Vi er selvsagt veldig takknemlige for at kommunen ser alvoret i denne saken, sier Usland.

Usland forteller at strømbruddene opplevdes som ubehagelig både for beboere og for ansatte. Oppvarming av rommene uteble, beboerne ble engstelige og urolige, og Marnarheimen fikk problemer med medisinsk utstyr som bruker strøm. I tillegg ble også den faste telefonlinjen kuttet. Inne på Marnarheimen er det heller ingen mobildekning.

— Det har vært kaotisk til tider. Vi kunne heller ikke lage mat, og bruken av stearinlys kunne ført til problemer, mener Usland.

Else Marie Fuglestveit og Christine Håland er to av de ansatte som har opplevd problemene i vinter.

— Det har vært mye ekstra arbeid. Under strømbruddene virket ikke heisen, og under måltidene klarte vi derfor ikke å flytte rullestolbrukere til matsalen, sier Håland.

— Varmen forsvant, og vi hadde ytterdører som ikke ville lukke seg. Det føltes utrygt og vanskelig, legger Fuglestveit til.

Selv om strømtilførselen nå blir stabil kommende vinter, er det fremdeles ingen mobildekning inne på Marnarheimen.