OSLO: — Det er veldig mange som berørt dersom det skulle bli streik mellom partene. Derfor håper vi i det lengste at det løser seg, sier daglig leder i Sør Distribusjon Oddbjørn Lamo.

Tre bud i Lyngdal, to i Mandal og ett bud i Farsund er organisert i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF). Disse blir tatt ut dersom fagforeningen ikke kommer til enighet med Mediebedriftenes Landsforening. (MBL). Til sammen dekker disse nærmere 3500 husstander.

— Det vil medføre ganske store problemer for oss. Det er bare meg som sitter i ledelsen, og jeg klarer ikke å dekke over seks lange ruter på ei natt. Løsningen blir trolig at vi legger ut aviser på trappene til de ulike lokalkontorene, så kan folk komme å hente avisen selv, sier Lamo til fvn.no.

Til sammen 1.700 avisbud står klare til å gå ut i streik fra onsdag morgen. Fristen for tarifforhandlingene mellom MBL og NTF går ut ved midnatt tirsdag 27. juni. Hvis partene ikke blir enige på meklingsmøtet, vil 1.700 fagorganiserte avisbud bli tatt ut i streik fra onsdag morgen.

MBL mener imidlertid at avisabonnentene ikke trenger å bekymre seg dersom avisbudene ikke dukker opp.

– Vi har erfaring med dette fra tidligere, så vi har diverse løsninger på et slikt scenario, sier administrerende direktør Arvid Sand i MBL til Dagens Næringsliv.

Han utdyper at MBL er nødt til å finne andre distribusjonsmåter dersom avisbudene blir borte fra jobb. Aviser som blir levert til bedrifter, må kunden hente selv, forklarer han. Utover dette har avisene sine egne måter å få avisene levert på, legger han til.

NTF krever de samme økonomiske tillegg som ble gitt til de andre gruppene i avisene, blant annet økt nattillegg, ansiennitetstillegg og heving av minstelønnssatsen med 4 prosent.

MBL har avvist kravene og mener det blir for dyrt fordi det er snakk om så mange arbeidstakere.