KRISTIANSAND: — Det er bare snakk om å bygge halvannen meter utenom byggegrensen, sa Kjell Nupen, da han i går møtte politikerne i byutviklingsstyret på eiendommen sin på Hånestangen.

Her ble lokalpolitikerne overbevist om at Kjell Nupen skulle få utvide bolig og atelier. Han vil da få en bygningsmasse på nærmere 400 meter.

— Hvis dere ser på de andre bygningene i området, så ligger også de utenfor byggegrensen. Jeg er altså den eneste som ikke får bygge utenfor byggegrensen, sa Nupen.

Byutviklingsstyret har tidligere sagt nei til at Nupens planer om å bygge så nært inntil friområdet. Administrasjonen hadde derfor innstilt på å si nei denne gangen også. Blant annet fordi de mener det vil virke privatiserende hvis byggegrensen blir brutt.

SV sikret flertall

Men på vegne av Nupen har arkitekt Knut Haarklau klaget på dette vedtaket. Derfor kom saken opp på nytt. Og etter befaringen, hadde altså et flertall (5-4) av politikerne blitt overbevist. Frp og Høyre fremmet forslag om at Nupen skulle få utvide.

— Jeg tror heller dette blir en berikelse for området, sa Hans Otto Lund (H). I tillegg til Frp og Høyre, stemte også Venstre for. Da SV delte seg og Sølvi Mait Tønnessen stemte ja, var flertallet sikret.

— Jeg stemte ja på grunn av forholdene der ute. Om det er «Hvermansen» eller Nupen som bor der ute, er det samme for meg. For meg dreier dette seg om sunn fornuft, sier hun til Fædrelandsvennen.

Flertallet mente at friområdet som bygget grenser til, er såpass ulendt at det neppe er mange som ferdes der. Derfor mente de at bygget ikke ville virke privatiserende.

— Der er ulendt og bratt der, så det er ikke noe utfartsområde bygget vil grense til, sier Tønnessen.

Utvidet produksjon

Kjell Nupen har ønsket å utvide sitt atelier, for å utvide den grafiske produksjonen. I tillegg har han ønsket at bolig og atelier skal ligge nærmere hverandre. Derfor ble arkitekt Knut Haarklau engasjert til å lage en tegning over et nybygg.

I forslaget han kom tilbake med, er altså byggegrensen overskredet to steder. Bygget er likevel godt innenfor Nupens eiendom.

Haarklau presiserte overfor politikerne at han har stor respekt for både byggegrenser og friområder.

— Men i dette tilfellet bruker jeg litt skjønn i det, uten å være faglig arrogant, sa Haarklau under befaringen.

Ap, KrF og Arnold Olsen fra SV stemte nei til å la Nupen få bygge utenfor byggegrensen.