LES OGSÅ:

Betongbilen sist sett i Oslo?

Betongbil sporløst forsvunnet

Har du sett denne bilen?

KRISTIANSAND: Det sier lastebilens eier, Gunnar Aarli, til fvn.no.

— Vi har utarbeidet en dusør i samarbeid med forsikringsselskapet If, sier Gunnar Aarli til fvn.no.

Foreløpig vil forsikringsselskapet If ikke ut med størrelsen på dusøren, men sier de er villig til å betale for opplysninger som kan lede til en oppklaring.

Bilen, som er verdt nesten 2,5 millioner kroner, ble stjålet fra en avlåst lagerbygning hos Gunnar Aarlis Betongpumping natt til mandag.

Tirsdag kunne fvn.no melde at et vitne mente å ha sett bilen ved Oslo, og i dag bekrefter politiet historien. Ved hjelp av Autopass-brikken i bilen har politiet funnet ut at betongbilen har passert bomringen ved Oslo og Moss.

— Den kjørte fra Vige, passerte stasjonen på Bjørndalssletta og kjørte ut til Hannevika. Der snudde den og kjørte deretter gjennom flere bommer inn mot Oslo og Moss. Den passerte Moss mandag morgen. Nå skal vi se om vi kan spore den lengre, opplyser etterforskningsleder Geir Hansen ved Agder politidistrikt.

Sporet via brikke

Onsdag ettermiddag bekrefter Hansen at bilens autopassbrikke er blitt registrert i bomstasjonen ved Svinesund.

— Denne bilen har brikke og kan spores. Vi kan se at den har passert flere bomstasjoner, men det er forsinkelse og vi ser ikke hvor den har passert før et døgn senere, sier Hansen.

Politiet har varslet svenske myndigheter og Schengen-systemet, og bedt dem være på utikk etter bilen.

— Mer kan vi ikke gjøre føreløpig, sier Hansen.

Betongbilen var forsikret gjennom If, og fagansvarlig Åse Guldbrandsen sier til fvn.no at de har fått melding om at betongbilen passerte Svinesund 8.47 mandag morgen.

Tror på Balkan-bestilling

Utreder Geir Hitland i If forteller at sannsynligheten er stor for at det er snakk om et bestillingstyveri. Muligheten for at bilen er på vei til Albania skal være betydelig.

— Jeg tror det er sannsyneligheten er stor for det. Vi har selvfølgelig varslet fergene og Stockholm, men det er vel mer sannsynlig at bilen går via Europa til Balkan, sier Hitland til fvn.no.

Ifølge Hitland skal en betongbil tidligere ha blitt hentet tilbake fra Albania, og i ytterligere to saker antas det at bilene har havnet i Albania. Ved hjelp av Autopass-systemet kan politiet spore bilen flere steder i Sverige og Danmark, deriblant ved Øresundbroen og Storebæltsbroen.