VENNESLA: Bente Løvaas Flak og Terje Flak har overtatt en større eiendom med bo— og driveplikt. For å få hjulene til å gå rundt har paret tenkt å lage et opplevelsessenter hvor grupper kan få mat i en ny gildehall, overnatting og ikke minst ATV-kjøring i utmarka.

Til Fædrelandsvennen sier de at håpet er at fylkesmannen sier ja til 20 traseer for atv-er i utmarka.

– Nå har vi overtatt hele denne eiendommen, og da er jo spørsmålet hva vi kan gjøre med en gård i dag. En kan hogge ved og ha dyr, men det er ikke lønnsomt nok lenger. Vi har hatt noen prøvearrangementer her oppe, og det er tydelig at atv-kjøring er det som lokker mest, sier Terje Flak.

I første instans er det Vennesla kommune som gir tillatelse for atv-kjøring i utmarka. Får paret tillatelse, kan fylkesmannen overprøve vedtaket.

– Det er veldig positivt at noen ønsker å starte noe sånt i kommunen. Men kjøring i utmark er ikke bare enkelt å si ja til, sier Eirik Aarrestad, plan- og miljørådgiver i Vennesla kommune.

Søknaden om dispensasjon har kommunen mottatt.

Satser: Bente Løvaas Flak og Terje Flak ønsker å lage et opplevelsessenter på einedommen sin i Hægeland, med 20 traséer for ATV-kjøring. De har sendt søknad til kommunen, og håper planene går i boks. FOTO: JON ANDERS SKAU Foto: Jon Anders Skau