KRISTIANSAND: — Jeg skulle hente noen i familien og måtte gjennom bomstasjonen på Vesterveien, forteller Kjell Gunnar Ytre Eide til fvn.no.

- Erstatter spilleautomatene

Han hadde nettopp sagt opp sitt abonnement, og måtte dermed betale manuelt. Ytre Eide hev på ti kronestykker og ventet på grønt lys og at bommen skulle heve seg. Men etter nærmere 30 sekunder uten resultat skjedde noe høyest uventet:

— Plutselig kommer det masse fem- og ti-kroner ut av automaten, sikkert en 60-70 kroner tilsammen, sier Ytre Eide. Og da kom også det grønne lyset og bommen hevet seg. Ytre Eide takket og bukket for "gevinsten".

- Ingen betenkeligheter med å ta pengene?

— Jeg tenkte bare automaten sa: "Værsågod. God sommer", og tok med meg 37 kroner, før jeg måtte kjøre videre for å rekke å komme igjennom. Den heldige bilisten har som de fleste andre betalt tusenvis av penger i bommen opp gjennom, og tanken på å la pengene ligge var derfor ikke tilstede.

— Nå som spilleautomatene er borte er det jo fint at vi kan vinne litt på bomstasjonene, humrer Ytre Eide.

- En form for tyveri

Kjell Riseng, leder i Kristiansand bomselskap sier følgende når han får høre historien:

— Det er veldig sjeldent dette hender. Men hvis det kommer noe rusk som legger seg i mynt-innkastet, så henger den seg noen ganger opp, slik at det rauser litt penger ut.

- Hva synes du om at folk tar med seg disse pengene?

— Det er ikke de sine penger, og er jo en form for tyveri. Alle mynter som ligger i bomstasjonsområdet tilhører bomselskapet, sier Riseng, som gir utrykk for at dette ikke er noen stor sak.

Det skal legges til at Ytre Eide kjørte gjennom bommen noen dager senere, men at vinnerlykken ikke var tilstede da.