ARENDAL: — Vi ble kontaktet av politiet i Fredrikstad som opplyste om at 19-åringen hadde fått status som siktet i voldtektssaken, og etterlyste ham, opplyser etterforskningsleder ved Agder politidistrikt, Jens Martin Reiersølmoen, til fvn.no.

Meldte seg frivillig

Politiet reiste så hjem til 19-åringen, som har bostedsadresse i Arendal, men fant ham ikke.

— Men han skjønte at vi var på jakt etter ham, og like etter klokken 20.00 i går kveld meldte han seg frivillig, sier Reiersølmoen.

19-åringen er nå blitt transportert østover til Fredrikstad. Han er siktet for medvirkning til voldtekten.

— Men vi vet foreløpig ikke om siktelsen blir utvidet, sier jourhavende jurist Kåre Solvoll i Østfold politidistrikt.

Varetektsfengslet

Politiet har nå siktet og pågrepet totalt tre gutter for gruppevoldtekten som fant sted ved Bratliparken, like utenfor sentrum av Fredrikstad. En av de siktede, en 19 år gammel mann, spiller i Fredrikstad Fotballklubb .

Fra før er to 18 år gamle menn siktet for å ha deltatt i voldtekten av 15-åringen og for å ha mishandlet et vitne i saken. 18-åringen er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud. Det avgjorde Fredrikstad tingrett onsdag.

En 17 år gammel gutt er dessuten varetektsfengslet i én uke med brev- og besøksforbud. Han er siktet for voldsepisoden mot vitnet, men han skal ikke ha deltatt i selve voldtekten.

Fortsatt på frifot

Ifølge Bjørn Holmefjord, fungerende politiavdelingssjef ved Fredrikstad politistasjon, mener politiet nå at de har fått tak i alle som har med selve voldtekten å gjøre.

Femtemann, han som slo ned en politimann med en planke , er fortsatt på frifot . Han er etterlyst for en rekke vinningsforbrytelser.