Se bilen på nært hold

LILLESAND: Johnny Govertsen er tydelig stolt når han viser frem Custom Cars nye stolthet, en Mustang Shelby GT-500. Bilen han og kollegene har jobbet med siden i fjor høst, og som stod ferdig sent i sommer. Bilen har 750 brutale hestekrefter, og da må nesten samtlige deler tilpasses påkjenningen de kan bli utsatt for.

Se orginalbilen her:

— Vi har vel brukt mellom 1500 og 2000 timer på bilen. Når alt skal tåle 750 hestekrefter, så sier det seg selv at girkassa ikke er original, forteller Govertsen.

Solid anlegg

Bilen er en 1967-modell, men i interiøret er det lagt inn elementer fra yngre modeller. Bilen har både navigasjons - og sporingssystemer og alarmer. Heller ikke på lydfronten har Custom Cars spart på konfekten. Et solid anlegg på 5000 watt er plassert bakerst i bilen.

— Det må jo gi lyd fra seg her bak også. Det nytter ikke med noe originalt her, smiler Govertsen.

I helga var Custom Cars selvsagt representert på Gatebil-treffet i Sørlandsparken. Folk stimet til standen deres for å beskue fartsvidunderet, som de fleste bilinteresserte vil kjenne igjen fra filmen «Gone in 60 seconds».

— Det var mange som lurte på om vi ikke skulle kjøre litt på banen også. Så vi ventet til det ble litt færre biler før vi kjørte. Det ble litt røyk ut av det, ler Govertsen.

— Så dere fikk svidd litt gummi?

— Ja, litt dekk og litt røyk ble det.

Drømmer om dragrace

Neste mål for gjengen i Custom Cars er å få kjøpt gateslicks på bakdekkene til Shelbyen. Gateslicks er en type dekk som blir brukt til dragrace.

— Mustang er veldig bra på dragrace, så vi tenkte vi skulle prøve oss på det. Fighte litt med bilen også, sier en engasjert Govertsen.

— Hvem av dere skal kjøre bilen da?

— Hehe, det blir nok meg det, sier Govertsen og smiler bredt.

Hvert år har Custom Cars et nytt stort prosjekt, og nå som Mustangen står ferdig er det nye utfordinger i horisonten. Og prosjektet for det neste året er en Porsche Cayenne.

ELEANOR: Her ser du Nicolas Cage med drømmebilen fra «Gone in 60 seconds». Foto: Filmweb