Under brukernavnet "Speideren" selger mannen fra Aust-Agder samleobjekter som postkort, pins, speidermerker, 1989-årgangen av MOTOR — og en pin fra Søgne, for anledningen markedsført som " TV2 - Farmen-kommunen".

— Vi får rundt 17.000 nye kunder hver måned, sier Jørgen Nilsson, administrerende direktør i qxl.no, til forbruker.no. Stadig flere av dem er fra Agder.

Aust-egden "Speideren" er ikke alene om å tjene gode penger på å rydde opp i skatollet. qxl.no har tilsammen over 770 000 registrerte medlemmer fra hele landet.

Superselgeren "Anjos" fra Flekkefjord har solgt og kjøpt mer enn 500 gjenstander på den populære nettauksjonen, og hvis du ønsker deg et antrekk litt utenom det vanlige, er det hos denne selgeren - og ikke til Hennes & Mauritz - du skal ta turen.

Men noe prøverom er det ikke på nett. Ennå.

Halv million gjenstander Superselger "Alma50_no45" fra Mandal har lagt ut et vell av gjenstander for salg. Kanskje du har lett deg fillete etter et originaltrykk av boken "Naken angst" av Aylwin Lee Martin? Auksjonen starter på 20,- kroner, og avsluttes om to dager.

For øyeblikket er det 421.792 gjenstander under den digitale hammeren på QXL, så dersom du ikke for øyeblikket ser deg råd til å reise på shoppingtur til London eller Paris, er kanskje en sving innom nettauksjonene et rimelig alternativ?

Føler seg snytt Men det er grunn til å være kritisk i forhold til hvem man legger inn bud hos. Er karakterboken full av lovord, er det antagelig mindre grunn til uro. En undersøkelse foretatt av Analyse Danmark for Urban viser at én av ti som handler på nettauksjoner føler seg snytt, ifølge digi.no.

Enten mottar de ikke den kjøpte varen, eller så får de aldri betalt for en solgt vare.

Det finnes ikke tilsvarende undersøkelser i Norge, men den danske forbrukermyndigheten varsler om en firedobling i antall spørsmål vedrørende nettauksjoner for i fjor.

Her er en liste over nettauksjoner nordmenn bruker oftest:

ebay.com

qxl.no

netthandelen.no

gibud.no

forsvarsbrukt.no

lauritz.com