Kristiansand: – Jeg er skremt. Hvis det er så enkelt å lure penger av folk, så er det skummelt. Jeg kunne jo ha blitt loppet for mangfoldige tusenlapper, sier Villy Vindsland. For han har stor mistanke om at det hele er svindel.

Ukjent nummer.

Det var søndag at Vindsland fikk en oppringning fra et utenlandsk nummer. Det ringte ikke lenge, så Vindsland rakk ikke å ta telefonen. Men han ringte opp igjen for å høre hva vedkommende ville. I den andre enden hørte han en damestemme som på engelsk sa «hallo», etterfulgt av noe annet Vindland ikke husker. Han la på.

– Men mandag begynte det å komme en haug med multimediemeldinger – til mitt nummer, fra mitt nummer. Det kom én melding, to meldinger, tre meldinger …, sier Vindland.

Bildet på meldingene var et bilde han selv har tatt med sitt eget mobilkamera.

Tappet kontoen.

Vindsland slo av telefonen i håp om at det ville slutte, men da han skrudde på telefonen igjen, bare vedvarte innboksen å fylles med mms-meldinger.

– Så fikk jeg plutselig melding fra Telenor om at ringesaldoen var under 15 kroner. Det var da det slo meg at det kan være noen utenlandske som har kommet inn og tappet kontoen min, sier Vindsland.

Dagen før hadde han rundt 120 kroner på saldoen. Han ringte derfor Telenor.

– Kundebehandlerne sa mellom linjene at det nok var noen som gjør dette for å tappe oss for penger. De sa at jeg nok måtte få nytt telefonnummer, fordi tappingen kom til å fortsette dersom jeg bare kjøpte nytt kontantkort, sier Vindsland.