KRISTIANSAND: — I henhold til fremlagt dokumentasjon ble fornærmede påført brudd- og knusningsskader i ansiktsregionen samt at tenner ble slått løs som følge av siktedes knytteneveslag, står det i dommen fra tingretten.

Voldsepisoden skjedde i november i fjor etter at 26-åringen fikk vite at en venninne var utsatt for et overgrep av en eldre person fra et annet sted i Norge.

Brutal vold Ifølge dommen skal mannen ha knust døra i offerets bolig. Inne i huset skal han ha slått løs på vedkommende. Offeret fikk flere brudd i ansiktet, og mistet flere tenner.

I straffeutmålingen har retten tatt stilling til om handlingen bærer preg av nødverge. Man har også vurdert saken opp mot provokasjonsbestemmelsen.

Retten mener volden ikke omfattes av nødvergeparagrafen da saken ikke har en avvergende karakter. Dommerne mener heller ikke at forholdet til den krenkede kvinnen er så nært at det var naturlig for 26-åringen å ta igjen med offeret.

I formildene retning påpeker retten at voldsmannen har gitt en uforbeholden tilståelse. Dessuten vektlegges foranledningen til hendelsen i noen grad.

- Reneste tilfeldigheter I straffeskjerpende retning påpeker retten det store skadepotensialet slag mot hodet har.

— Det er de reneste tilfeldigheter som gjorde at siktedes voldsutøvelse ikke fikk et langt mer dramatisk utfall, skriver retten.

Det understrekes også at man av allmennpreventive hensyn må reagere kraftig på voldsutøvelse i ungdomsmiljøer i beruset tilstand.

Aktor ba om 120 dagers ubetinget fengsel, mens retten mente dette var noe strengt. Straffen ble derfor satt til 90 dagers ubetinget fengsel.