GRIMSTAD: — Vi håper at det skal gå bra. Det er egentlig alt jeg kan si, sier rektor ved Grimstad ungdomsskole, Svein Pedersen.

Se videointervju med ordføreren14-åringen er under intensiv behandling ved Rikshospitalet i Oslo.

— Tilstanden er stabil, men han er fortsatt under intensiv behandling, opplyser pressekontakt ved sykehuset til fvn.no mandag klokken 22.00. Det uklart hvilke skader gutten har pådratt seg.

Lå på bunnen av bassenget

Ulykken skjedde ved 1-tiden natt til søndag. 170 av skolens 368 elever var da samlet til et arrangement ved skolen på Levermyr. 42 av elevene var i svømmehallen for å bade.

Det var 14-åringens medelever som oppdaget at gutten lå på bunnen av bassenget. Elevene hentet ham opp til overflaten, og han ble deretter brakt på land av de voksne som var på stedet.

Politiet har i løpet av helgen gjennomført flere avhør av de tilstedeværende, men har foreløpig ikke fått klarhet i årsaken til ulykken.

— Vi har ingen observasjoner som gir oss svaret på hvordan han havnet på bunnen av bassenget, sier etterforsker Steinar Haugnes ved Grimstad politistasjon.

- Fulgte sikkerhetsprosedyrene

Rektor Pedersen forteller at det raskt ble konstatert at 14-åringen trengte assistanse. Hvor lenge gutten hadde ligget under vann før han ble oppdaget er derimot uklart.

— Når man bader kan man jo slå seg eller hoppe på noe, men vi har ingen sikre opplysninger om hva som egentlig har skjedd, sier Pedersen.

Tre badevakter var til stede mens badingen pågikk. Det er skolen som er ansvarlig for arrangementet, og ifølge Pedersen var man svært nøye med sikkerheten.

— Sikkerhetsprosedyrene er fulgt, men samtidig kan uhell alltid skje. Vi kan ikke garantere at det ikke skjer uhell, men det er jo veldig trist at det skjer, sier Pedersen.

Mandag vil skolen samle alle elevene for å informere om ulykken.